GR ATHENS LAUNDRY

SERVICES

1. Laundry Express / Get your clothes clean within 2 hours

laundrymachineΤα πλυντήρια είναι χωρητικότητας 6 κιλών και διαθέτουν δέκα προγράμματα πλύσης, από 0 έως 90 βαθμούς C. Για βέλτιστο αποτελέσμα πλύσης -λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και τον όγκο του ιματισμού- το μέγιστο φορτίο ορίζεται στα 5 έως 5,50 κιλά) .

Τα πλυντήριά μας φέρουν ειδικούς αποσμητές και αντλίες αποχετεύσεως, σύστημα AQUA SPAR διασποράς του νερού υπό πίεση, χρονική καθυστέρηση για μούλιασμα των ρούχων και αποτελεσματική δράση του απορρυπαντικού, διασφαλίζοντας, έτσι, άψογο καθάρισμα και προσεκτική φροντίδα του ιματισμού .

Η επιλεγόμενη θερμοκρασία επιτυγχάνεται ταχύτατα με τη χρήση ατμού, ενώ σε συνδυασμό με την παροχή αποσκληρυμένου νερού έχουμε υψηλή δραστική απόδοση του απορρυπαντικού από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του προγράμματος .

Σε όλα τα προγράμματα γίνεται πρόπλυση, κυρίως πλύση,τέσσερα ξεβγάλματα και -εφόσον δεν υπερφορτώσουμε το πλυντήριο- θα έχουμε άψογα αποτελέσματα .

Τα στεγνωτήρια μπορούν να προγραμματισθούν ανάλογα με το είδος των ρούχων που έχουμε να στεγνώσουμε. Η μεγάλη διάμετρος του κάδου καθώς και η αλλαγή της περιστροφής του, η ελεγχόμενη θερμοκρασία σε όλες τις φάσεις του στεγνώματος και η σταδιακή μείωσή της καθώς τα ρούχα στεγνώνουν, ο ηλεκτρονικός μετρητής υγρασίας μέσω αισθητήρων είναι χαρακτηριστικά που αποτρέπουν το υπερβολικό στέγνωμα και το τσαλάκωμα των υφασμάτων. Τα ρούχα Παραμένουν μαλακά, αφράτα και πολλά απο αυτά δεν χρειάζονται καθόλου σιδέρωμα .­

Παπλώματα , κουβέρτες, κουρτίνες και γενικά τεμάχια μεγάλων διαστάσεων πλένονται σε πλυντήρια μεγαλύτερης χωρητικότητας – πάντα χωριστά για τον κάθε πελάτη.

2. Στεγνό καθάρισμα (dry clean)

Για ρούχα που δεν πλένονται με νερό

Για ρούχα που δεν πλένονται με νερό

Τι είναι το στεγνό καθάρισμα ; Δεν γίνεται με αέρα ούτε πρόκειται για ένα απλό επιφανειακό καθάρισμα με ένα πανί,με κάποια βούρτσα ή κάτι άλλο .

Η μηχανή μέσα  στην οποία γίνεται το στεγνό καθάρισμα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και επιτελεί μια σειρά από λειτουργίες οι οποίες ελέγχονται αυστηρά από Η/Υ.  Κατά τη διαδικασία του στεγνού καθαρισμού τα ρούχα πλένονται κανονικά όπως σε ένα κοινό πλυντήριο με τη διαφορά ότι η πλήρωση του κάδου της μηχανής αντί με νερό γίνεται με διαλύτη που φέρει την ονομασία υπερχλωροαιθυλένιο. Πρόκειται για ένα κλειστό κύκλωμα μέσου του οποίου ο διαλύτης εισέρχεται στον κάδο του πλυντηρίου,γίνεται η πλύση για ορισμένο χρόνο,φιλτράρετε και εφόσον γίνει η απόσταξη οδηγείτε στις  δεξαμενές αποθήκευσης. Σειρά από ειδικά απορρυπαντικά είναι απαραίτητα τόσο για τη συντήρηση του ph του διαλύτη όσο και την αποτελεσματικότητά του. Το πλυντήριο το ίδιο εν συνεχεία λειτουργεί και ως στεγνωτήριο.

Τo EURO LAUNDRY έχει εξοπλιστεί με την πλέον σύγχρονη μηχανή dry clean τελευταίας γενιάς προδιαγραφων Γερμανίας. Φροντίδα και υγιεινή όλων των υφασμάτων, ευρύ φάσμα τεχνικών επεξεργασίας, προστασία του περιβάλλοντος* είναι ορισμένα από τα στάνταρ αυτής της μηχανής.
Είναι εφοδιασμένη με τρεις δεξαμενές διαλυτικού υγρού,συνεχούς αποστάξεως ,δύο οικολογικά περιστρεφόμενα φίλτρα για τη συντήρηση και την καθαρότητα του διαλύτη, φίλτρο απόσμησης των ρούχων μέσω κολώνας ενεργού άνθρακα , φίλτρο αποχρωματισμού και άλλα χαρακτηριστικά τα οποία την κατατάσσουν στην πρώτη θέση στην κατηγορία της.

* Το EURO LAUNDRY σέβετε το περιβάλλον. Τα απόβλητα του καθαριστηρίου διατίθενται σε εταιρία διαχείρησης και δεν απορρίπτονται στην αποχέτευση ή στους κάδους απορρυμάτων .

3. Επαγγελματικό υγρό καθάρισμα (professional wet clean)

Το νερό καθαρίζει τα ρούχα μας καλλίτερα απ’ ότι το στεγνό καθάρισμα. Πάντα ήταν συνώνυμο της υγιεινής και της καθαριότητας .

Τα τελευταία χρόνια, με τη συνεχόμενη εξέλιξη των πλυντικών μηχανών και των απορρυπαντικών, πολλά από τα ρούχα που προορίζονται για στεγνό καθάρισμα  μπορούν να πλυθούν και με νερό ακολουθώντας τη διαδικασία του επαγγελματικού υγρού καθαρισμού – “WET CLEAN” .

Με τη διαδικασία του wet clean παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει το νερό ως υλικό καθαρισμού από τη μια και από την άλλη με τη βοήθεια του χημικού παράγοντα ο οποίος παίζει και τον καθοριστικό ρόλο, προστατεύουμε τα ρούχα από παραμόρφωση, τη σμίκρυνση, την αλλοίωση των χρωμάτων, χαρακτηριστικά που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να συμβούν.

Δεδομένου ότι για τη διαδικασία αυτή απαιτούνται ειδικοί παράμετροι το wet clean δεν μπορεί να γίνει σε ένα κοινό συμβατικό πλυντήριο.

Τo EURO LAUNDRY έχει εξοπλιστεί με πλυντήριο και στεγνωτήριο αποκλειστικά για τη διαδικασία αυτή, τα οποία είναι ελεύθερου προγραμματισμού και με τη χρήση μικροεπεξεργαστών όλες οι παράμετροι όπως στάθμη νερού, θερμοκρασία, χρόνος και ταχύτητα περιστροφής του κάδου, χρόνος αδράνειας, χρόνος φυγοκέντρισης κ.α. μπορούν να προγραμματιστούν και να σχεδιαστούν κατάλληλα.
Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.

4. Ειδική φροντίδα σε ρούχα ένδυσης μοτοσικλέτας

Μην αφήσετε το αγαπημένο σας μπουφάν που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μοτοσυκλέτα σας στα χέρια οποιουδήποτε ερασιτέχνη καθαριστή. Οι ενισχύσεις που φέρει στα επίμαχα σημεία όπως πλάτη-μέση,ώμους ,αγκώνες αφαιρούνται πάντα πριν το καθάρισμα.
Όλο το μπουφάν ψεκάζεται με ειδικό διάλλυμα κατά των καυσαερίων που αποτελούν και το βασικό λεκέ στην κατηγορία του.
Κατά τη διαδικασία του καθαρίσματος χάνουμε μέρος της αδιαβροχοποίησης την οποία επαναφέρουμε στην αρχική κατάσταση με το πέρας της διαδικασίας.
Τα κράνη τελευταίας γενιάς φέρουν οδηγίες σχετικά με τον καθαρισμό τους. Καθαρίζουμε το εσωτερικό τους καθώς επίσης και τους αεραγωγούς.

5. Εμπιστευτείτε μας το αγαπημένο σας BARBOUR

BARBOUR ! Πρόκειτε για το κατεξοχήν αυθεντικό Βρετανικό ένδυμα .
Κατασκευάζεται στη Β.Α. Αγγλία και στα σύνορα με τη Σκωτία από τις αρχές του 19ου αιώνα .
Το καλύτερο σε σταθερότητα Αιγυπτιακό βαμβάκι, το υλικό barbour wax cotton επεξεργάζεται με ειδικό λάδι και κερί έτσι ώστε να γίνει πλήρως αντιανεμικό και αδιάβροχο .
Η ιδιαιτερότητα των jackets Barbour συνίσταται στην πρωτότυπη φόρμουλα που ονομάζεται sylkoil. Το ειδικό αυτό λάδι προσφέρει στο ύφασμα τέλεια προστασία από τη διείσδυση της υγρασίας και της βρομιάς, ενω παράλληλα του δίνει υφή και εμφάνιση που το κάνει να ξεχωρίζει.
Η φόδρα τους είναι κατασκευασμένη από 100% wool barbour tartan.
Αν με οποιοδήποτε τρόπο καταστραφεί η εξωτερική επικάλυψη του ενδύματος ,αντιλαμβάνεστε ότι ουσιαστικά χάνετε και η αξία του.
Μην επιχειρήσετε μόνοι σας να καθαρίσετε ρούχα που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Δεν πλένονται στο πλυντήριο και απαγορέυεται η χρήση απορρυπαντικών.
Καθαρίστε επιφανειακά αν χρειαστεί με ένα πανί και κρύο νερό.
Εμπιστευτείτε τα μοναδικά αυτά ρούχα σε καθαριστήρια που γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

6. Βιολογικό Καθάρισμα στρωμάτων επιτόπου

Απαλλαγείται τώρα από τα αλεργιογόνα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

Έχετε συνειδητοποιήσει πως το στρώμα που κοιμόμαστε είναι το πιο βρώμικο σημείο μέσα στο σπίτι μας; Και αυτό γιατί είναι αδύνατον να πλυθεί και να καθαριστεί όπως τα ρούχα μας, το σώμα μας, τα πιάτα μας κ.τ.λ. Αν σκεφτούμε δε πως ένας άνθρωπος ηλικίας 80 ετών περνά 26 χρόνια της ζωής του επάνω σε αυτό, καταλαβαίνουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα. Στο στρώμα που κοιμόμαστε αναπτύσσονται πολύ γρήγορα αποικίες από ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, έως και μικρόβια. Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης ανήκουν στην κατηγορία των αραχνοειδών, το μέγεθός τους είναι 0,3 mm, και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι. Μία σύγκριση μεγέθους είναι πως περίπου 400 ακάρεα, χωρούν στην άκρη ενός σπίρτου. Τροφή τους είναι τα νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο σώμα, που αφαιρούνται λόγω της φυσικής διαδικασίας της απολέπισης. Φτάνει να σκεφτούμε ότι ο μέσος ενήλικας αποβάλλει πάνω από 500 gr. νιφάδες απολέπισης ετησίως μόνο στο στρώμα και το μαξιλάρι του ύπνου, καταλαβαίνουμε ότι αυτό είναι αρκετό για να θρέψει εκατομμύρια από αυτούς τους μικροσκοπικούς οργανισμούς. Έρευνες έδειξαν ότι σε ένα μονό στρώμα ύπνου, υπάρχουν έως 2.000.000 ακάρεα. Η αναπαραγωγή τους είναι πάρα πολύ γρήγορη, τα αυγά που γεννούν τα θηλυκά ακάρεα μπορούν και αυξάνουν τον πληθυσμό τους μέχρι 25-30 φορές κάθε τρεις εβδομάδες.Δεν είναι τα ακάρεα όμως, αυτά κάθε αυτά, που προκαλούν το σοβαρό πρόβλημα. Το μεγάλο και επικίνδυνο πρόβλημα, οφείλεται στην πρωτεΐνη γουανίνη που περιέχεται στα περιττώματα τους. Τα ακάρεα παράγουν καθημερινά 20 έως 30 περιττωματικούς σβόλους. Το επικίνδυνο αυτό περιττωματικό υλικό είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, με αποτέλεσμα, με κάθε μετακίνηση του σώματός μας στο κρεβάτι μας, κατά τη διάρκεια του ύπνου, το στρώμα και το μαξιλάρι ενεργούν σαν φυσητήρες, εκτοξεύοντας τους ρύπους στο στόμα μας, τη μύτη μας, τα μάτια μας και το δέρμα μας. Επίσης οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί τα μαξιλάρια του ύπνου περιέχουν από 4 μέχρι 16 διαφορετικά είδη από μύκητες, και ένα μαξιλάρι μπορεί να περιέχει περισσότερο από 1.000.000 σπόρους. Οι μύκητες που υπάρχουν στα μαξιλάρια του ύπνου τρέφονται από τα απορρίμματα και τα περιττώματα των ακάρεων και από νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Η εισπνοή της γουανίνης και των περιττωμάτων από τα ακάρεα, προκαλεί ισχυρή αντίδραση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και αυτό είναι η αιτία αλλεργιών και προβλημάτων όπως: άσθμα, παιδικό άσθμα, βρογχίτιδα, ρινίτιδα, ερεθισμό των ματιών και του δέρματος, ημικρανίες πονοκέφαλοι, αϋπνίες, ατονία, κόπωση, κατάθλιψη και άλλα σοβαρά προβλήματα.
Ο φυσικός βιότοπος για τα ακάρεα, τους μύκητες, τα βακτήρια και τα μικρόβια, είναι μέρη μέσα στο σπίτι που προσφέρουν τις εξής συνθήκες:

  • Χώροι όπου η υγρασία είναι 45-80%
  • Χώροι όπου η θερμοκρασία είναι μεταξύ 20-37 βαθμούς C
  • Χώροι όπου βρίσκουν τροφή

Ένας από τους χώρους που προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους είναι το στρώμα και το μαξιλάρι του ύπνου, με τα οποία εμείς έχουμε άμεση επαφή κατά τη διάρκεια του 1/3 της ζωής μας.Υπολογίζετε πως ένα καινούργιο στρώμα σε ένα μήνα φιλοξενεί 5.000 ακάρεα, σε τέσσερις μήνες 500.000 και σε ένα χρόνο πάνω από 1.500.000. Άρα όσο παλαιότερο είναι ένα στρώμα, τόσο μεγαλύτερη είναι και η μόλυνση του.
Το EURO LAUNDRY διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου να σας απαλάξει από τα αλεργιογόνα  ακάρεα της οικιακής σκόνης.

7. Καθάρισμα σαλονιών-μοκετών επιτόπου

Σχολιάστε